Zangles in Utrecht Centrum

Op de Vocal Factory krijg je zangles van docenten die hiervoor zijn opgeleid en midden in de muziekwereld staan. We vinden het erg belangrijk dat je een klik hebt met je docent en met een goed gevoel van de zangles terugkomt. Samen met jou stellen we een plan op om je stem als instrument verder te ontwikkelen.

De invulling van de lessen stemmen we af op het niveau waarmee je start. Aan hand van zelfgekozen liedjes werken we met basistechnieken als: ademsteun, ademhaling en houding. Op deze manier leren we je op een gezonde manier zingen. Daarnaast is veel ruimte voor performance en tekstinterpretatie. Als je al iets verder bent, kun je ook terecht om dieper in te gaan op zaken als improvisatie, timing en fysiologische/theoretische kennis. Aan de hand van bekende technieken uit de methodes EVTS en CVT maken we een persoonlijk leerplan.

Je wordt tijdens de zanglessen door je docent muzikaal begeleid op de piano. Tevens is er aandacht voor meerstemmigheid, soms plannen we gecombineerde lessen in.