Docenten

Gabrielle Waal

Zangdocent

Op jonge leeftijd ontdekte Gabriëlle de wereld van muziek. Na klarinet-en pianolessen gevolgd te hebben bleek zingen toch haar grote passie en begon zij op 14 jarige leeftijd met zanglessen. Na de middelbare school heeft zij een jaar beeldende kunst gestudeerd. Ze ruilde deze studie in voor Jazz&Pop zang aan het Utrechts Conservatorium. Tijdens die 4 jaar heeft Gabriëlle zanglessen gevolgd bij Harjo Pasveer, Lydia van Dam, Annemarie Maas, Yvonne Smeets en Zosja El Rhazi. In juni 2015 studeerde zij af met haar eindexamenvoorstelling Kaleidoscope. Een interdisciplinair concert waarin ze muziek samenbracht met dans, mode, visuals en video. Gabriëlle heeft in diverse bands en formaties gezongen. Momenteel zingt zij in Altered Five, een close harmony groep die zij 5 jaar geleden heeft opgezet, schrijft ze eigen muziek en betreedt zij regelmatig het podium als backing vocalist. Daarnaast geeft ze muziekworkshops aan studenten en docenten van het basis-en middelbaar onderwijs en geeft ze sinds 2011 met veel plezier zangles. Tijdens haar zanglessen wordt er o.a aandacht besteed aan een goede zangtechniek en houding maar ook aan performance en teksinterpretatie.

Rosanne Sanders

Zangdocent

Muziek is al vanaf dat ik me kan herinneren de rode lijn door mijn leven. De home video’s van een klein blond meisje met een microfoon zijn hier het bewijs van. Van iedere gelegenheid maakte ik gebruik om muziek te maken. Zingen voelt daarom voor mij ook als een tweede natuur. Van een beroepskeuze test was daarom na de middelbare school geen sprake. 

Ik begon met de opleiding Artiest muziek in Zwolle. Dit bleek een mooie opstap te zijn voor het conservatorium in Enschede. In 2019 haalde ik hier mijn Bachelor of Music met als hoofdvak Zang en vanaf september 2020 volg ik een verkorte deeltijd opleiding tot docent muziek. 

In de afgelopen jaren heb ik veel op het podium gestaan. Zeven jaar lang ben ik de lead zangeres  geweest van EMPIRE coverband. Hiermee heb ik o.a. in Paradiso en het klokgebouw in Eindhoven gespeeld. Op dit moment speel ik met regelmaat met het akoestisch duo Roos & Reem. We zijn te vinden op bruiloften, festivals, terrassen of bedrijfsfeesten.

Vanaf 2017 geef ik met veel plezier zanglessen. Ik vind het erg leuk om mijn passie en kennis te delen met anderen en zo mijn leerlingen te stimuleren, motiveren en inspireren. Binnen de lessen werken we aan zangtechniek, houding, performance en natuurlijk tekst interpretatie. Ik zie het les lokaal als een laboratorium waarin ik samen met de leerling op onderzoek ga. 

Manon Nijenhuis

Zangdocent

Als zangeres haal ik veel energie uit muziek componeren en met anderen uitvoeren, improviseren, multidisciplinaire projecten en internationale samenwerkingen. Het liefst pak ik iedere mogelijkheid om iets nieuws te ontdekken met beide handen aan. Dit bracht me op verschillende podia in binnen- en buitenland, waaronder het North Sea Jazz Festival en in de Nationale Opera en Ballet. Sinds september 2019 leid ik mijn eigen kwintet waarmee ik jazz met een sprankje soul, world- en minimal music maak. In juli 2020 bracht ik mijn debuut EP ‘Flowerpicking’ uit waarmee ik deze muziek en mijn liefde voor de natuur laat samensmelten
Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om anderen te helpen met het zingen, performen en schrijven. Iemand helpen boven zichzelf uit te stijgen, het zelfvertrouwen vergroten, de juiste tips geven om de gewenste sound te krijgen of die moeilijke noten te halen en bovenal het plezier van zingen en muziek maken overbrengen maken mij erg enthousiast. Sinds 2017 geef ik met veel plezier zanglessen waarin ik aandacht heb voor stem(techniek), lichaam, beleving en geest.

Manon studeerde in 2020 af van het HKU Utrechts Conservatorium in de richting Jazz&Pop Zang en werkt nu als zangeres, songwriter/componist en zangcoach.

Shanna Slemmer

Zangdocent

Shanna is zangeres en performer en onder de naam Shanna Nicó brengt ze op piano eigen indiepop-nummers. Wat op jonge leeftijd begon met optreden voor familie (inclusief dansjes), werd al snel meer. Op haar veertiende ging ze voor het eerst zingen in diverse coverbands en sinds haar achtiende schrijft en performt ze ook haar eigen nummers. Haar eerste idolen waren o.a. Vanessa Carlton, Alanis Morissette en Björk. Een voorliefde voor eigenzinnige singer-songwriters, die haar inspireerden om haar eigen stem in de muziek de ruimte te geven. Ze ging studeren aan de Rockacademie te Tilburg, met als hoofdvak zang in de richting van uitvoerend muzikant. Op deze opleiding ontstond een band waarmee ze eigen muziek creëerde, optrad op o.a. Theaterfestival Boulevard en 013 en waarmee ze een album heeft opgenomen. Ook ontdekte ze dat ze het geweldig vind om mensen te coachen bij het zingen. Sinds 2010 geeft ze dan ook met veel plezier zangles. Ze blijft zichzelf ontwikkelen en heeft o.a. zangles gevolgd bij Karin van Arkel (Klassieke zang) en les in theaterperformance bij Wilfred van de Peppel. Speerpunten in haar les zijn: enthousiasme, persoonsgerichte aandacht en praktische technieken. De wensen en de stem van de leerling staan centraal. Je kunt bij Shanna terecht voor zowel coaching in (pop)zang, als performance en interpretatie.