Over ons

De Vocal Factory is een initiatief van Sjoerd Krul en Len Verstijnen. Na hun opleiding aan het conservatorium van Utrecht zijn ze zich beide o.a gaan specialiseren in het muziekonderwijs. Van huis uit zijn ze gitaristen, waardoor het voor de hand lag om met de Guitar Factory in Utrecht en Werkhoven, en De Gitaarschool in Bemmel, Elst en Zetten te starten. Omdat het ondernemen en de samenwerking erg goed bevalt valt eind 2015 het besluit om met de Vocal Factory te starten.

Vocal Factory

Met de Vocal Factory beogen zij om een fijne plek voor zangleerlingen te bieden die voortborduurt op de ervaring en visie uit hun eerdere projecten. Een groot voordeel is dat er op deze manier mogelijkheden voor kruisbestuiving komen, denk bijvoorbeeld aan lessen voor singer/songwriters en samenspel mogelijkheden voor zangers en gitaristen.

Uiteraard schiet hun kennis op het zanggebied tekort en hebben ze de samenwerking gezocht met zangspecialisten. Marit van der Lei is de eerste zangdocent van de Vocal Factory en heeft geholpen om het zangtechnische gedeelte tot een hoog niveau te brengen. Op deze manier kan de Vocal Factory beantwoorden aan alle wensen van leerlingen, van beginner tot (ver)gevorderd.